Aktualności

10.04.2017

Dieta kontra nowotwór - ważna dyskusja podczas Ecotime 2017

O tym, w jaki sposób zapobiegać nowotworom oraz jak naturalnie wspomagać w chorobie nowotworowej, opowiedziała dr n. med. Danuta Myłek podczas konferencji na Ecotime w Targach Kielce

Uczestnicy konferencji „Zapobieganie powstawaniu i wspomaganie leczenia nowotworów złośliwych” dowiedzieli się, między innymi o diecie antynowotworowej, składającej się z wielu produktów zawierających składniki zmniejszające ryzyko rozwoju raka
Uczestnicy konferencji „Zapobieganie powstawaniu i wspomaganie leczenia nowotworów
złośliwych” dowiedzieli się, między innymi o diecie antynowotworowej, składającej
się z wielu produktów zawierających składniki zmniejszające ryzyko rozwoju raka

Głównym celem spotkania zatytułowanego „Zapobieganie powstawaniu i wspomaganie leczenia nowotworów złośliwych”, było ukazanie jak wiele jeszcze można poprawić w profilaktyce nowotworowej oraz we wspomaganiu leczenia różnych form raka.

Podczas konferencji w Targach Kielce, odbywającej się w ramach wydarzenia Ecotime 2017, dr n. med. Danuta Myłek opowiedziała o produktach i ich działaniu antyrakowym, w jaki sposób powstają nowotwory, jak wspierać pacjenta po wykryciu raka.
 - Właściwy tryb życia i zdrowe odżywianie ma istotne znaczenie w profilaktyce oraz leczeniu chorób nowotworowych – mówi Dr n. med. Danuta Myłek, dodając – odpowiednia dieta, aktywność fizyczna, to co pijemy i ile pijemy, to kluczowe sprawy pomagające zapobiegać i nie wpaść w „pułapkę nowotworową”.

Dr n. med. Danuta Myłek jest znanym specjalistą z ponad 30 letnim stażem, pionierem w alergologii na Podkarpaciu.

W swojej najnowszej publikacji, zatytułowanej „Od lekarza do kucharza”, opracowała specjalne diety. Z książki dr n. med. Myłek dowiemy się, na przykład w jaki sposób przygotować tort bez użycia mąki, na czym smażyć lub jakie produkty ze sobą łączyć, a jakich połączeń należy unikać.
- Pomysł narodził się z zapotrzebowania pacjentów – tłumaczy autorka publikacji –  moja książka mówi o tym w jaki sposób utrzymać dobre zdrowie, omawia błędy popełniane w kuchni podczas przyrządzania prostych posiłków. Średnio w każdym domu, popełniamy około 20 błędów żywieniowych, które mają duże znaczenie dla naszego zdrowia. Odpowiednie produkty i ich właściwie połączenie jest kluczem długowieczności, utrzymania pięknego wyglądu oraz zdrowego stanu umysłu – podsumowuje dr n. med. Danuta Myłek.

(PŚ)


Polecane aktualności