04.07.2018
Polskie ziemniaki z ogniska, brytyjskie kanapki, dobrze wysmażone burgery a może krupniok lub karkówka? Wszystkich miłośników pysznej i szybkiej kuchni polskiej, amerykańskiej zapraszamy do strefy foodtrucków na Dub IT! Festiwal oraz Classic&Youngtimer Show 2018.
Popularność foodtrucków rośnie, dlatego nie może ich zabraknąć na prawdziwym święcie motoryzacji. Mieszkańcy Kielc i wszyscy, którzy odwiedzą Targi Kielce w weekend 7-8 lipca, będą mogli skosztować najpopularniejszych smakołyków z Polski i innych zakątków świata. Spróbować będzie można polskich frytek, różnorodnych zapiekanek, kanapek i burgerów w ciekawych odsłonach z rozmaitymi dodatkami. To wyjątkowa okazja do tego, aby poczuć się jak prawdziwy widz samochodowych imprez, gdzie jedzenie serwowane z kuchni na kołach smakuje najlepiej.
Menu:
Smaki Beskidów: kiełbasa, krupniok, karkówka, swojskie burgery wołowe, szaszłyk, bigos, oscypki, napoje bezalkoholowe.
OSP Podpalacz: zaserwują kiełbę z prawdziwego ogniska (nie z grilla) podawaną w bagietce. Do tego sosy i dodatki w postaci prażonej cebulki, ogórków i papryczek jalapeno. A może skusicie się na ziemniaki z ogniska, również z dodatkami?
Polish frytka – to propozycja dla fanów prawdziwych polskich frytek.
Królestwo ziemniaka podawać będą opiekane ziemniaki.
PHILLYS FINEST to oryginalne amerykańskie kanapki, z wołowiną.
W BACON BUTTY spróbujecie oryginalnych angielskich kanapek z bekonem, grilowaną białą kiełbaską, jajem i karmelizowaną cebulką.
Gruby bus to opcja dla miłośników burgerów z szarpaną wołowiną.
Marshel – zaprasza na prawdziwe i świeże zapiekanki .
Zapraszamy do Targów Kielce od 7 do 8 lipca na VII Festiwal Tuningu DUB IT oraz Wystawa pojazdów klasycznych i youngtimerów Classic&Youngtimer Show
(JL)
Galeria zdjęć
Polecane aktualności
Targi Kielce należą do: | The Global Association of the Exhibition Industry |
International Exhibition Statistics Union |
Targi Kielce posiadają certyfikat Systemu Zarządzania Jakością: |
|