20.04.2018
Podczas Salonu Produktów Ekologicznych w Targach Kielce przez cały weekend w strefie pokazów kulinarnych w hali A będzie można zobaczyć między innymi, jak upiec czarny chleb z… węglem drzewnym!
Mistrz Czesław Maus ze Stowarzyszenia Polska Ekologia objaśnia, jak upiec zdrowy chleb z rozmaitymi ekologicznymi dodatkami.
- Pieczenie chleba nie jest takie trudne, nawet w domowych warunkach – mówi – W czasie Eco-Style pieczemy razowe chleby z ekologicznych mąk, od polskich gospodarzy. Dodatek węgla drzewnego sprawia, że chleb jest czarny w przekroju. Możemy także dodać młody jęczmień, który sprawi, że chleb po upieczeniu będzie miał lekko zieloną barwę. Spośród ekododatków do chleba można dodać jeszcze lucernę i wiele innych wzbogacających smak, a czasem i kolor naturalnych składników.
W niedzielę także zapraszamy na pieczenie chleba podczas Salonu Eco-Style w Targach Kielce, ale też gotowanie gulaszu, przygotowywanie tatara wołowego i burgerów od wege do mięsnych dodatków.
KK
Polecane aktualności
Targi Kielce należą do: | The Global Association of the Exhibition Industry |
International Exhibition Statistics Union |
Targi Kielce posiadają certyfikat Systemu Zarządzania Jakością: |
|