19.04.2018
Polskie pieczywo i wyroby mleczarskie wysokiej jakości atutem turystki i gastronomii to temat rozmów w Targach Kielce.
Specjalną debata dedykowana jest producentom, przedstawicielom branży turystycznej, ale także świadomym konsumentom i "turystom kulinarnym" oraz wszystkim amatorom wysokiej jakości produktów regionalnych i lokalnych.
Debata odbędzie się 20 kwietnia, czyli pierwszego dnia targów w sali onferencyjnej hali B, o godz. 15.00. Organizatorem wydarzenia jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Spotkanie w Targach Kielce dotyczyć tradycyjnych produktów „w zasięgu ręki”- Mowa będzie o tym, co wiemy o naszych lokalnych i regionalnych specjałach? Jak rozpoznać jakość i autentyczność produktu? Debaatujący poruszą rownież temat współpracy sektora turystycznego i rolników oraz przetwórców – jakie są dla niego szanse i bariery, pojawią się również przykłady dobrych praktyk. Warto wziąć udział w spotkaniu podczas targów Eco-Style , by dowiedzieć jak uczynić z polskich produktów atut turystyczny. Po debacie jej organizatorzy zapraszają na degustację regionalnych produktów wysokiej jakości.
KK
Polecane aktualności
Targi Kielce należą do: | The Global Association of the Exhibition Industry |
International Exhibition Statistics Union |
Targi Kielce posiadają certyfikat Systemu Zarządzania Jakością: |
|